Το Καφεκοπτείο ΑΜΑΛΙΑ ΛΤΔ ιδρύθηκε το 1948, στη στοά του Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα (Κύπρος).
Με χειροκίνητα μέσα τότε, ένα καβουρδιστήρι και ένα μύλο, το Καφεκοπτείο ΑΜΑΛΙΑ ΛΤΔ, κατάφερε να πρωτοπορήσει για την εποχή του. Διέθετε σε χάρτινα σακούλια τον αγνό και μυρωδάτο καφέ ΑΜΑΛΙΑ. Η διανομή γινόταν με ποδήλατο στην πόλη της Λάρνακας προς επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ ΑΜΑΛΙΑ.
Mε μοντέρνα συσκευασία, ο καφές ΑΜΑΛΙΑ διανέμεται σε χίλιους και πλέον επαγγελματίες, μέσα από ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο διανομής, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου: Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος και Αμμόχωστος (Παραλίμνι και Αγία Νάπα).
Χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά στον Καφέ ΑΜΑΛΙΑ:
Από το 1963 έως σήμερα, με νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και με βελτιωμένο εξοπλισμό, το Καφεκοπτείο ΑΜΑΛΙΑ ΛΤΔ, εμπλούτισε τη σειρά προϊόντων ΑΜΑΛΙΑ με νέα είδη στη Κύπρο: συμπυκνωμένο σιρόπι τριαντάφυλλου, με φυσικό χρώμα και χωρίς συντηρητικά, σιρόπι αμυγδάλου (σουμάδα) από την απόσταξη φυσικών αμυγδάλων, και σιρόπια από μπανάνα, ρόδι, φραγκοστάφυλο, μαύρα κεράσια και εξωτικά φρούτα. Όλα τα παραπάνω σιρόπια παρασκευάζονται φυσικά χωρίς πρόσθετα συντηρητικά. Επίσης, τα σιρόπια πορτοκάλι και λεμόνι έχουν συμπληρωματική βιταμίνη C.
Το 1963 τοποθετήθηκε στην αγορά της Κύπρου η περίφημη Αφρόζα. Tο 1972 οι κορυφαίοι Ξηροί Καρποί ΑΜΑΛΙΑ, το Ανθόνερο – Ροδόσταγμα, η μεγάλη ποικιλία Παραδοσιακών κυπριακών Λουκουμιών με 10 παραλλαγές και το Παστελλάκι, ολοκληρώσαν τη σειρά προϊόντων, όλα με τη σφραγίδα ΑΜΑΛΙΑ.
Το καφεκοπτείο ΑΜΑΛΙΑ ΛΤΔ, μέχρι και σήμερα, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της νέα προϊόντα AMALIA.
Ο Δημήτρης Χατζηκλεάνθους και οι συνεργάτες φιλοδοξούν και επιδιώκουν να συνεχίσουν την επιτυχημένη δουλειά των προκατόχων τους στη σύγχρονη εποχή και έτσι να προσθέσουν το λιθαράκι τους στην ιστορία της εταιρείας και της Κύπρου.